Contact gegevens

Tel: +32 477/670.620

 

angela@bitonti.be

Praktijkadres

Weggevoerdenstraat 43

3500 Hasselt

Navigatie
Informatie over tarieven en openingsuren

Angst heeft verschillende definities.

Angst is een emotie veroorzaakt door een waargenomen of beleefde bedreiging, die meestal leidt tot een vermijding of ontwijking daarvan.’

Angst is dus een reactie op iets dat je bang maakt, wat zal leiden tot vermijdingsgedrag of hevige emoties bij confrontatie. Angst is een natuurlijk mechanisme dat ons in de oertijd hielp te overleven. In tegenstelling tot andere psychologische mechanismen is angst dus daadwerkelijk vanaf de geboorte ingeprent.

Waarom hebben sommige mensen dan een angststoornis en andere niet? Iedereen heeft de mogelijkheid een angststoornis te ontwikkelen. Toch heeft niet heel de bevolking last van een angststoornis, omdat er verschillende factoren nodig zijn om een angststoornis te ontwikkelen.

Angst en bijgevolg dus ook een angststoornis geeft je vaak een gevoel van controleverlies. Alsof jij niet langer de baas bent over je eigen lichaam en eigen wil. Daardoor kan het voor sommige mensen vaak moeilijk zijn de stap te zetten naar een hulpverlening, omdat ze het gevoel hebben er toch niets aan te kunnen veranderen. Toch bestaan er verschillende technieken om angst en angststoornissen aan te pakken. Er bestaan namelijk therapieën die je angst symptomen kunnen aanpakken en je opnieuw baas kunnen laten voelen over eigen lichaam.