top of page

Assertiviteitstraining

'Grenzen leren stellen' 

Vind je het moeilijk voor jezelf op te komen? Is het lastig voor je om de confrontatie aan te gaan of uit de weg te gaan? Gaan anderen steeds over jouw grenzen heen of ga jij over anderen hun grenzen heen? Vind je het lastig je grenzen aan te geven? Waarschijnlijk heb je moeite om assertief te communiceren.Je grenzen aangeven is niet altijd eenvoudig. Via deze online assertiviteitstraining kan je leren ‘nee’ zeggen mét respect voor jezelf en de ander. Wat is ‘assertief zijn’? En wat houdt een assertiviteitstraining in?

Sommige mensen slikken hun gedachten en gevoelens voortdurend in, vaak uit faalangst of een laag zelfbeeld. Het voortdurend vermijden van conflicten kan op termijn zorgen voor stressonzekerheidburn-out, gevoelens van boosheid en (passief) agressief gedrag. Het geeft anderen bovendien het gevoel dat jouw mening er minder toe doet en dat ze misbruik van jou mogen maken.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het laten van ruimte voor de mening van anderen en ruimte nemen voor je eigen mening. Die balans vinden is niet altijd even gemakkelijk. Een assertiviteitscursus kan je daarbij helpen. 
Assertiviteit betekent dat je in staat bent om je gevoelens en gedachten te uiten, en om op te komen voor je eigen belangen. Daarbij is wel belangrijk dat je ook de gevoelens, gedachten en belangen van de ander respecteert. Door middel van deze cursus vind je daarin de juiste balans.

Wat mag je van de online cursus verwachten?

- We bespreken storende factoren als sociale angst of manipulatief gedrag.

We gaan in op verschillende theorieën over hoe een persoonlijkheid zich vormt, hoe een zelfbeeld tot stand komt, en hoe zich dit kan uiten in sub-assertief of juist in agressief-assertief gedrag, en geven praktische tips voor het vergemakkelijken van communicatie.

-Door middel van oefeningen die je zelf kunt uitvoeren kun je je eigen houding leren herkennen en zo nodig veranderen. 

In 8 weken krijg je elke week een les (per e-mail) die je informatie en inzicht geeft. 

Dit is een resultaatgerichte cursus.

Wat kost het?

Meedoen aan deze uitdaging kost je 125 euro.

Zodra de betaling binnen is, begint de cursus.

Indien u een factuur wenst, gelieve dit te melden.

Graag een betalingsbewijs doorsturen naar angela@bitonti.be

bottom of page