Contact gegevens

Tel: +32 477/670.620

 

angela@bitonti.be

Praktijkadres

Weggevoerdenstraat 43

3500 Hasselt

Navigatie
Informatie over tarieven en openingsuren

Burn-outs voorkomen voor werkgevers

Bij een burn-out duurt het herstel gemiddeld 8 maanden. Burn-outs voorkomen is dus zeer belangrijk voor werkgevers.

Wat is een burn-out?

“Bij een burn-out voelen mensen zich moe, op, leeg, somber en ze kunnen weinig aan. Ze kunnen zich ook onrustig voelen en druk in het hoofd zijn. Officieel spreek je van een burn-out als mensen gedurende minimaal 6 maanden last hebben van een flink aantal stressklachten. Indien ze minder dan 6 maanden stressklachten hebben, kan het zijn dat ze overspannen zijn. Vaak worden burn-out en overspanning door elkaar gehaald. 

 

Wat zijn de voortekenen van een burn-out?

Aan een burn-out gaat altijd een periode van overbelasting vooraf. Een periode waarin iemands lichaam en geest structureel niet genoeg herstellen van inspanning, prikkels en stress. Het kan zijn dat iemand geen vermoeidheid voelt en heel energiek oogt. Dit komt door het activerende stresshormoon adrenaline. Maar ondertussen raken lichaam en geest wel uitgeput.

Voorafgaand aan een burn-out zijn er altijd al signalen, de stressklachten, zoals: gehaastheid, onrust, piekeren, vermoeidheid, lusteloosheid, chaotisch zijn, een slechter geheugen, verminderde concentratie, pijn in de nek en schouders, slecht slapen, hartkloppingen, hoofdpijn, een hoge bloeddruk, slechter functioneren, een kort lontje.”

 

Waarom zien mensen een burn-out niet aankomen?

“Dit komt doordat stressklachten heel geleidelijk toenemen. Je slaapt steeds wat vaker slecht, begint steeds wat meer door te draven of te piekeren, of je blijft langer moe na het opstaan of in het weekend. Ook kan pijn in de nek en schouders langzaam toenemen. Pas als de klachten erg genoeg zijn, merken mensen ze op. Soms is het dan al te laat. Dat komt ook doordat we wandelende hoofden zijn. We zijn in ons hoofd met van alles bezig: met regelwerk, de toekomst of het verleden. We staan steeds in de ‘jaagstand’ of en weinig in de ‘zijnstand’. We zijn daardoor weinig echt in het moment, en voelen ons lijf niet goed meer, waar de stressklachten zich al lang voordoen. Vaak is het iemand uit de omgeving die moet zeggen: je moet nu echt hulp zoeken of rustiger aandoen.”

Waarom duurt een burn-out zo lang?

“Dit komt doordat ons brein plastisch is. Wat je veel doet, wordt sterker in het brein. Dus als je veel strest of piekert, word je er beter in. De amygdala, die stress in gang zet, wordt groter en actiever bij langdurige stress. Je ervaart steeds sneller en heviger stress. En de hippocampus, die voor stressherstel zorgt, wordt daarentegen kleiner en minder actief. Je herstelt daardoor langzamer en slechter van stress. Periodes van stress nemen daardoor toe, wat weer een negatief effect heeft op het brein en zo wordt de overspanning steeds sneller erger. Deze veranderingen zijn ook op hersenscans te zien. Herstellen van een burn-out is dus niet een kwestie van even uitrusten. Je brein is overgevoelig voor stress geworden en moet weer stressbestendiger worden. Het brein moet weer terug veranderen. Dat kost tijd. 

Tips voor werkgevers om burn-outs te voorkomen

  • Zorg dat er gepraat wordt over stress, werkdruk en energie in een-op-een gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers.

  • Onderzoek met medewerkers welke energievreters weggenomen kunnen worden, zoals lange vergaderingen, negativiteit, techniek die blijft haperen en te veel veranderingen kort op elkaar.

  • Zorg voor een duidelijk mailbeleid, bijvoorbeeld dat er ’s avonds en in het weekend niet gemaild wordt.

  • Bij teveel stress of slechte patronen bij medewerkers, zoals overal ‘ja’ op zeggen, negatieve perfectionisme, gevoelens onderdrukken of problemen negeren, is het raadzaam een coach in te schakelen. 

  • Maak leidinggevenden stressbewust, zodat zij stressklachten bij zichzelf en medewerkers tijdig opmerken. 

  • Help medewerkers stress herkennen, verminderen en werk leren loslaten.  

  • Zorg dat medewerkers goed weten wat er van ze verwacht wordt en dat mensen op de juiste plek zitten, die bij ze past.

Wil je graag begeleiding voor je werkgevers?Neem contact op.