top of page

Je hebt maar één leven!


We zitten op deze planeet allemaal in dezelfde boot. Alhoewel het lijkt alsof sommigen van ons kapitein zijn en andere roeiers, alhoewel de ene plaats op de boot wat luxueuzer is dan de andere – het is nog steeds dezelfde boot.

Wij mensen worstelen allemaal met dezelfde uitdagingen.

Een juiste balans vinden in het combineren van werk, gezin en vrije tijd is meer dan ooit een uitdaging.

Je hebt maar één leven. Er is geen ‘werk leven’ of ‘privé leven’. Er is gewoon je leven. De kunst is dus om je leven te zien als één geheel en je energie te verdelen, je tijd slimmer in te delen, beter te genieten en effectiever op te laden. Er is geen moment dat je simpelweg in balans bent. Je moet continu blijven balanceren. Je corrigeert jezelf iedere seconde.

Hoe beter je bent in balanceren, des te dichter je bij de ideale balans blijft. Je moet continu corrigeren om in balans te blijven. Maar als je te heftig corrigeert, sla je te ver over naar de andere kant waardoor je hevige ups en downs ervaart. Hoe sterker je ups en downs, des te minder balans je ervaart. Je ervaart periodes van enorme gelukzaligheid, en periodes van hevige stress en chaos.

Doe minder. Doe de dingen die echt bijdragen aan je levensgeluk. Hoe minder ballen je hoog houdt, des te makkelijker het is om de balans tussen werk en privé te bewaren.

Hoe beter je je leven organiseert, des te meer ballen je kunt hebben. En des te beter je tegen een stootje kunt. Neem het leven niet zo serieus. Zoals ik al zei: je hebt maar één leven. Als het je doel is om er zoveel mogelijk van te genieten, geniet er dan van.

Kommentit


bottom of page