Contact gegevens

Tel: +32 477/670.620

Navigatie

Praktijkadres

Weggevoerdenstraat 39

3500 Hasselt

Informatie: Tarieven & openingsuren

 

Relatietherapie

 

In een relatie gaan mensen een verbintenis met elkaar aan. Maar ze blijven tegelijkertijd ook aparte individuen met eigen wensen en behoeften en met een eigen achtergrond. 

Iedere relatie kent zijn hoogtes en laagtes. Elke persoon en elke relatie is anders, het is een kwestie van het juiste evenwicht vinden tussen jullie beide. Loopt je relatie niet zoals je zou willen?  Lukt het niet om met elkaar te communiceren? Of lopen jullie vast in bepaalde patronen? Wil je je relatie verbeteren, verdiepen en de verbinding tussen jullie herstellen?

Stress heeft een directe invloed op jezelf en je relatie, veranderingen na het krijgen van een kind, financiële moeilijkheden,… Het probleem ligt niet altijd aan de relatie op zich. In therapie kun je meer inzicht krijgen in je eigen

gedrag en de dynamiek tussen jullie tweeën. Het is mogelijk om het negatieve interactiepatroon tussen jullie te doorbreken. 

Wanneer je gevangen zit in de pijn van je eigen ervaring is het vaak lastig om begrip voor de ervaring van je partner op te brengen. Door meer contact met elkaar te maken vanuit het bewustzijn kan er meer begrip en compassie voor elkaar ontstaan. Hierdoor komt er ruimte voor verandering en verbinding en kan een liefdevolle relatie ontstaan.

 

Wanneer beide partners bereid zijn zich open te stellen voor contact met elkaar, dan biedt de relatie een enorm potentieel om te groeien. Je kunt niet alleen een diepe verbinding met elkaar vinden, maar ook een diepe verbinding met jezelf, met jouw essentie.

Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar voor alle belangrijke verbindingen die je met andere mensen aangaat, zoals met je kinderen, vriendschappen, werkrelaties etc. Relaties bieden mogelijkheden om onszelf beter te leren kennen en onszelf te helen.  

 

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn. Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie positief te beïnvloeden. Ook voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden kan relatietherapie zinvol zijn. We onderzoeken dan waar je tegenaan loopt en wat je aan mogelijkheden hebt. Daarnaast zoeken we uit wat je nodig hebt om je te kunnen openstellen voor een relatie.

Een relatiesessie duurt 50 minuten. 

De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg

(meestal één keer om de 3 á 4 weken).

Hoe lang een therapietraject duurt hangt af van jullie vraag. Gemiddeld duurt een traject een paar maanden tot een jaar, waarbij we de frequentie van de sessies steeds meer naar beneden brengen. Maar jullie kunnen ook kiezen voor een korter of langer traject. 

Echte Liefde is Leren Loslaten. Iedereen moet zich weleens terugtrekken om te ontspannen. Ook van je partner. Juist als je vaak met elkaar bent, is het goed voor je relatie om af en toe zonder elkaar de deur uit te gaan. Geniet van de tijd die je voor jezelf hebt.

Cijfer je eigen IK niet weg en durf het aan te geven als je een keer iets anders wil doen wat hij niet wil doen: je eigen ding. Je leven draait niet alleen om je partner. Je moet dingen voor jezelf hebben. Je gaat elkaar nog meer waarderen. Verbeter je relatie door je partner los te laten, en geniet van een nieuwe dimensie in jullie relatie. Loslaten is een vorm van vertrouwen. Zoals je weet is ieder mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. En mensen kunnen gelukkig zijn als ze ruimte krijgen om zich te ontplooien, vrij te communiceren.