top of page

Het leven is een weg vol hobbels, gaten, scherpe bochten en zachte bermen.

En jij bent de bestuurder die leert hoe je die bochten moet nemen, gaten moet ontwijken en met andere weggebruikers moet omgaan zodat iedereen zijn weg veilig kan vervolgen.

Als je het eenmaal weet en kunt, dan is het heel simpel. Waarschijnlijk hoef je niet meer na te denken over hoe je een auto moet besturen. Met het leven is het niet anders. Maar je kunt niet alles weten en kunnen.

We willen allemaal gelukkig zijn en van het leven genieten en toch lukt het niet. Misschien weet jij ook niet echt wat je wilt. Onrustig zoek je naar antwoorden op de vraag “Wat moet ik doen?” maar je begint met de verkeerde vraag. De vraag is niet “Wat moet ik doen?” maar “Wat heb ik nodig?” en “Waarom?”.

In een individuele sessie bied ik je ruimte en aandacht om samen dieper in te gaan op de thema’s die bij jou spelen. Zijn er psychische of emotionele zaken die je dwarszitten en je komt er in je eentje niet goed uit? Lukt het je niet om stappen vooruit te zetten? Heb je last van piekeren, slapeloze nachten? Kan je je moeilijk ontspannen? Heb je donkere gedachten? Twijfel je aan jezelf? Maak je veel ruzie en wil je dat eigenlijk niet of weet je niet waarom? Individuele therapie kan ondersteunend zijn.

Soms hebben we iemand nodig waarbij we in alle rust en in alle vertrouwen onze vragen, twijfels, gedachten kunnen uitspreken. Iemand die, zonder ons te veroordelen of in hokjes te plaatsen, meedenkt, meezoekt, meeleeft. Die met ons een tijdje wil meewandelen tot we wat meer klaarheid hebben. In mijn sessies wissel ik van aanpak; de ene keer zal ik coachen, de andere keer leg ik het accent op therapie en soms doe ik het beide. Afhankelijk van jouw wensen, behoeften en noden.

Een individuele sessie duurt 60 minuten en kost 65 euro.

De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg,

(meestal om de 2 á 4 weken).

De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek. We gaan dan uitgebreid in op jouw hulpvraag en doelen. Van daaruit kijken we welke therapievorm het meest passend is. Ik vertel dan over mijn visie en mijn manier van werken. 

Hoe lang een traject duurt hangt af van je situatie.

Individuele Coaching

Heb je last van een laagzelfbeeld?

 

Een laag zelfbeeld kan je somber maken, zorgen voor problemen met relaties, en je beperken in je leven. Dit is erg vervelend en niet nodig.

Een lage eigenwaarde, minderwaardigheidscomplex of onzekerheid. Vaak wordt er hetzelfde mee bedoeld.

Een realistisch en goed zelfbeeld is natuurlijk een belangrijk doel voor mensen met een laag zelfbeeld. Vaak zoom je in op wat je niet goed doet, je mindere kanten, of vul je in hoe anderen je zien.

Het is belangrijk dat je je sterke kanten gaat zien, erkennen en waarderen. Dat zorgt voor een beter zelfbeeld. Dus niet het ‘aardig zijn’ of ‘analytisch zijn’ of ‘mooie ogen hebben’ afwaarderen, maar de waarde ervan zien. Het helpt ook om je minder sterke kanten te accepteren, net als je kwetsbaarheid. Dat maakt je juist minder kwetsbaar.

Vaak zijn er hardnekkige negatieve overtuigingen over jezelf die je zelfbeeld ondermijnen, zoals:

- ik ben saai,

- ik ben niet de moeite waard,

- ik ben niet slim,

- ik ben niet goed genoeg,

- ik ben lelijk, ik ben dik,

- ik doe er niet toe. 

Er is als het ware een schoenendoos vol bewijs voor die negatieve overtuiging(en) in je geest ontstaan. Deze kun je niet weghalen. Wel kun je er een positieve doos naast zetten. Dat doe je door dagelijks stil te staan bij hoe jouw positieve eigenschappen die dag tot uiting kwamen, waar je tevreden over bent en de waardering die je die dag misschien kreeg. Het hoeven geen grote dingen te zijn, het gaat om de herhaling. 

Het belangrijkste is dat je de negatieve overtuigingen niet de regie geeft. Je staat zelf aan het roer en bepaalt zelf wat je doet. Het gaat dan om het leven naar jouw waarden (wat voor jou belangrijk en goed is), zodat jouw leven fijner wordt.

bottom of page