Contact gegevens

Tel: +32 477/670.620

Navigatie

Praktijkadres

Weggevoerdenstraat 39

3500 Hasselt

Informatie: Tarieven & openingsuren

Individuele therapie

Is coaching of therapie iets voor mij?

Het leven is een weg vol hobbels, gaten, scherpe bochten en zachte bermen. En jij bent de bestuurder die leert hoe je die bochten moet nemen, gaten moet ontwijken en met andere weggebruikers moet omgaan zodat iedereen zijn weg veilig kan vervolgen.

Als je het eenmaal weet en kunt, dan is het heel simpel. Waarschijnlijk hoef je niet meer na te denken over hoe je een auto moet besturen. Met het leven is het niet anders. Maar je kunt niet alles weten en kunnen.

We willen allemaal gelukkig zijn en van het leven genieten en toch lukt het niet. Misschien weet jij ook niet echt wat je wilt. Onrustig zoek je naar antwoorden op de vraag “Wat moet ik doen?” maar je begint met de verkeerde vraag. De vraag is niet “Wat moet ik doen?” maar “Wat heb ik nodig?” en “Waarom?”.

In een individuele sessie bied ik je ruimte en aandacht om samen dieper in te gaan op de thema’s die bij jou spelen. Zijn er psychische of emotionele zaken die je dwarszitten en je komt er in je eentje niet goed uit? Lukt het je niet om stappen vooruit te zetten? Heb je last van piekeren, slapeloze nachten? Kan je je moeilijk ontspannen? Heb je donkere gedachten? Twijfel je aan jezelf? Maak je veel ruzie en wil je dat eigenlijk niet of weet je niet waarom? Individuele therapie kan ondersteunend zijn.

Soms hebben we iemand nodig waarbij we in alle rust en in alle vertrouwen onze vragen, twijfels, gedachten kunnen uitspreken. Iemand die, zonder ons te veroordelen of in hokjes te plaatsen, meedenkt, meezoekt, meeleeft. Die met ons een tijdje wil meewandelen tot we wat meer klaarheid hebben. In mijn sessies wissel ik van aanpak; de ene keer zal ik coachen, de andere keer leg ik het accent op therapie en soms doe ik het beide. Afhankelijk van jouw wensen, behoeften en noden.

Een individuele sessie duurt 50 minuten en kost 60 euro.

De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg (meestal om de 3 á 4 weken).

De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek. We gaan dan uitgebreid in op jouw hulpvraag, doelen. Van daaruit kijken we welke therapievorm het meest passend is. Ik vertel dan ook over mijn visie en mijn manier van werken. Hoe lang een therapietraject duurt hangt af van je situatie.