top of page

Respect tonen is een wisselwerking van energie.

“Respect is a two-way street, if you want to get it, you’ve got to give it.” We hoeven niet altijd eens te zijn met elkaar, maar het is wel belangrijk dat we respect blijven hebben voor elkaar. Het is niet alleen belangrijk om respect te tonen naar anderen, het is ook van essentieel belang om eerst respect te tonen naar jezelf en jouw eigen waarden en normen.


Vaak willen we respect hebben zonder respect terug te geven of net andersom. Respect tonen is een Respect tonen is een wisselwerking van energie.

wisselwerking van energie. Sommige dingen dienen vanzelfsprekend te zijn, andere dingen dien je zelf aan te geven als je wilt dat anderen jou respecteren. Jouw grenzen aangeven is eigenlijk een andere manier van jezelf respecteren. Kom op voor jezelf door aan te geven wat je leuk en niet leuk vindt. Maak duidelijk als er dingen zijn waar je ongenoegen mee hebt, dingen die jouw geen fijn gevoel geven.


Respecteer de kwaliteiten van anderen zonder jezelf voortdurend te meten aan hun. Iedereen is anders en iedereen heeft andere en unieke kwaliteiten. Accepteer dat ook, want zonder acceptatie ben je niet in staat om respect te betogen.

Draag andermans bagage niet door de problemen van anderen te willen oplossen. Op die manier maak je anderen maar ook jezelf emotioneel afhankelijk.

Als mensen jouw nodig hebben op een moment dat je geen ruimte of tijd hebt wees dan trouw aan jezelf. En voel je niet schuldig. Zorg voor jezelf.

Comments


bottom of page