top of page

Ben jij ook wereldrecord in piekeren?

Ben jij een piekeraar? Geen zorgen, je bent echt niet de enige. Veel mensen hebben last van piekeren. Piekeren is als een constante draaimolen waarin dezelfde gedachten en vragen eindeloos terugkeren. Het is ongezond en schadelijk voor je lichaam. Het wordt pas vervelend, wanneer je je gedachten niet meer kunt controleren. Meestal leiden piekergedachten niet tot een oplossing. Je blijft hangen in een eindeloos gedraai.

Overmatig piekeren levert meestal niets op, behalve stevige stressklachten , somberheidsklachten of slapeloze nachten. En verder kost het tijd en energie. Overmatig piekeren over de toekomst gaat vaak samen met angst. Als je eenmaal in deze cirkel terecht gekomen bent, lijkt het moeilijk om er weer uit te komen. Piekeren is een enorme stressveroorzaker en energielek!

Tips voor tegen het gepieker:

- sporten

- wandelen

- leer vertrouwen

- focus op je ademhaling


Wil je minder piekeren? Probeer de controle dan voor een deel terug te nemen, hierdoor zal je je een stuk beter voelen. Stoppen met piekeren is één van de meest waardevolle veranderingen die je kunt maken in je leven. Door minder te piekeren en meer in het hier en nu te leven verbeter je de kwaliteit van je leven en word je bovendien gezonder en gelukkiger. En vergeet niet, van piekeren krijg je rimpels 😉


Yorumlar


bottom of page