top of page

Energieslurpers zijn mensen of dingen die energie vreten.

Als het even tegen zit, voel je de energie zo uit je lichaam verdwijnen als je in de nabijheid bent van iets of iemand die in de deze categorie valt. Zonde en niet nodig, je hebt het als mens zelf in de hand. En toch handelen we er lang niet altijd naar, terwijl we achteraf wel “zeuren” over vermoeidheid.


Je kunt op verschillende manieren energie verliezen in je dagelijks leven. De eerste belangrijke stap is dat je je bewust wordt van de verschillende situaties die voor jou een energielek kunnen vormen. De tweede stap is dat je weet wat je kunt doen als je er eentje tegenkomt! Niet iedereen loopt leeg op dezelfde situaties. Dit is een proces dat je kunt leren.


Wanneer je vecht tegen jezelf en tegen wat je voelt of ervaart, kun je snel veel energie verliezen. Een ander soort energielek ontstaat als jij je zorgen maakt over wat anderen van je vinden. Ook dan ga je met je aandacht en energie naar buiten, naar de ander. Daardoor verlies je de verbinding met je eigen centrum en je energie.

Daarnaast kunnen de gedachten en zorgen lichamelijke en/of emotionele spanning opleveren, waardoor het energieverlies dubbel zo snel kan gaan. Laat los wat anderen van je denken.

Comments


bottom of page