top of page

Liefde is aandachtLiefde is aandacht, geduld, dankbaarheid en kalmte.

Elkaar zien en stilstaan om met belangstelling naar elkaar te luisteren en vragen te stellen.

Liefde is interesse. Oprechte belangstelling zonder te oordelen. Liefde is luisteren, troosten en steunen. Liefde is niet zo zeer doen. Liefde is meer er zijn.

Er zijn voor een ander.


Je kan geen liefde geven wanneer je zelf geen liefde hebt. Geen liefde voor jezelf. Een gelukkige relatie begint met de liefde voor jezelf. Pas wanneer je van jezelf houdt, kun je je partner aandacht geven, anders blijf je maar bezig met jezelf. Gebrek aan liefde voor jezelf resulteert in zich druk maken. Je maakt je druk over wat een ander denkt, wat die bedoelt en waarom die iets doet. Je kunt die drukmakerij makkelijk verwarren met aandacht maar dat is het niet. Iemand die echt aandacht heeft voor de partner probeert zijn of haar gedachten niet te raden. Die vraagt ernaar en is open over eigen gevoelens en emoties.

Wanneer je echt van jezelf houdt, dan zou het gedrag van jouw partner jouw gemoedstoestand niet beïnvloeden. Je wordt niet boos, wanneer die boos is. Niet verdrietig, wanneer die verdrietig is. Meevoelen is iets anders dan meelijden. Op het moment wanneer je je eigen gevoelens los kunt laten en alle aandacht aan jouw partner kunt geven, ben je verbonden. Een gelukkige relatie herken je aan verbondenheid.

Comments


bottom of page