top of page

Maak regelmatig een moment vrij voor jezelf.

Maak regelmatig een moment vrij voor jezelf en las activiteiten in die je helpen om tot rust te komen.

Zo vermijd je dat de spanning zich ophoopt.

We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Dat wil zeggen dat iedereen constant onder druk staat om bepaalde zaken te realiseren. Weinig mensen maken of vinden nog de tijd voor zichzelf.

Rust nemen is je hoofd leegmaken en even niet meer denken aan je (dagelijkse) zorgen. Jezelf rust gunnen betekent voor iedereen iets anders. Iedereen ontspant zich op zijn manier.Tips:

Maak elke dag tijd vrij voor jezelf. Elke ochtend, middag en avond zou je vijf à tien minuten de tijd moeten hebben om helemaal niets te doen, alles los te laten en te ontspannen.

Voldoende slaap is heel belangrijk voor je immuunsysteem. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. Tijdens de nacht krijgt je lichaam rust en herstelt het zich van lichamelijke en mentale inspanningen.

Rook niet voor het slapen gaan of wanneer je 's nachts wakker wordt. Nicotine geeft je misschien een ontspannen gevoel maar eigenlijk stimuleert het je lichaam waardoor je meer tijd nodig hebt om in te slapen.

Alcohol als slaapmutsje is geen goed idee. Met alcohol slaap je gemakkelijker in maar je slaap verloopt meer oppervlakkig en onderbroken. Bij chronisch alcoholgebruik blijft je slaap zelf na het stoppen nog lange tijd verstoord.

תגובות


bottom of page