top of page

No one is you, and that is your super power!

Het is heel makkelijk om te zien wat jij allemaal niet goed genoeg doet. Er is altijd wel iets te vinden wat beter zou kunnen. Niet alleen bij jou, maar bij iedereen! Maar iets niet goed kunnen betekent nog niet dat jij niet goed genoeg bent. Jij bent meer dan de dingen die je doet. Jezelf niet goed genoeg voelen komt vaak voort uit het feit dat je jezelf beoordeeld op iets wat jij doet.


Geloof niet alles wat jij denkt. Dat klinkt in eerste instantie misschien heel gek, maar niet alles wat jij denkt is waarheid. Jouw gedachtes kunnen jou heel goed voorliegen. Wanneer jij geneigd bent om dingen van een negatieve kant te benaderen dan zul je in de toekomst ook veel sneller negatieve gedachtes krijgen bij de dingen die zich voordoen. Vaak is de werkelijkheid dan een stuk positiever dan jouw gedachtes jou voordoen. Want gedachtes zijn niet meer dan gedachtes, het is echt onnodig en zonde van je energie om die negatieve gedachtes zoveel macht te geven. Probeer op zulke momenten eens objectief naar de situatie te kijken.

Volgens mij kent iedereen het volgende principe wel: ´Behandel anderen zoals je door hen behandeld wil worden". Dit is een hele mooie regel om bij te leven, maar dat geldt natuurlijk ook andersom. Als jij jezelf om welke reden dan ook niet goed genoeg voelt, draai het dan eens om. Doe eens alsof het jouw vriendin of moeder was die datgene heeft gezegd of gedaan. Zou je daar dan ook direct zo'n oordeel aan geven? Zou je dan ook vinden dat jouw moeder of vriendin niet goed genoeg zou zijn? Vaak lukt het veel beter om een situatie objectief te bekijken als het niet om jezelf gaat. Dan ben je ineens veel minder streng, dan is het ineens niet erg om te falen of een foutje te maken. Maar waarom behandel je anderen wel op deze manier, maar ben je zo streng voor jezelf? Probeer dus de volgende keer wanneer jij het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, de situatie eens om te draaien. Zou je een ander in dit geval ook niet goed genoeg vinden? Of ben je misschien te streng voor jezelf?bottom of page