top of page

Pieker niet te veel over je relatie

Elke relatie heeft ups en downs, dat is heel normaal. Af en toe ruziën is zelfs nodig voor een goede relatie. Maar als je voelt dat het minder goed gaat, kunnen jullie er samen aan werken. Graag geef ik je tips.

Tip 1: Respecteer elkaar

Soms haalt hij het bloed van onder je nagels en kan je hem wel door het raam gooien, omdat je wéét dat jij gelijk hebt en hij niet. Maar helaas denkt hij er net hetzelfde over. Het heeft geen zin om te blijven ruziën als niemand wil toegeven, dus op een gegeven moment moet je elkaars mening leren respecteren. Probeer erover te praten op een rustiger moment, zo zal je elkaar ook beter begrijpen.

Tip 2: Wees tevreden met hoe hij is

Vrouwen proberen de man te veranderen en als hij veranderd is, vinden we hem niet meer leuk.’ En dat komt omdat het eigenlijk niet gaat om je lief en zijn gedrag, maar om jezelf. Je kleineert je lief omdat jij je niet goed voelt. Mannen willen niet behandeld worden als een kind. Dan gaan ze koppig doen en hebben ze na een tijd geen zin meer om toe te geven. Logisch. Positief bevestigen en zelf ook een paar dingen wijzigen, levert het meeste op.

Tip 3: Pieker niet te veel over je relatie

Te veel of alleen maar bezig zijn met je relatie is niet goed. Heb je vriendinnen met wie je leuke dingen kan doen, een toffe job? Een hobby waarin je je kan uitleven? Die dingen zijn minstens even belangrijk als je relatie. Je haalt er positieve energie uit en die neem je mee naar huis.

Tip 4: Focus op wat belangrijk is

Wat is nu echt belangrijk? Zijn dat zijn sokken onder het bed? Is het niet veel belangrijker dat hij lief voor je is en bezorgd als er iets met je scheelt?


Comments


bottom of page