top of page

Wat je denkt is maar een gedachte!


Gedachten zijn geen feiten en we zijn ook niet onze gedachten. Het is erg belangrijk om dit tot je door te laten dringen. Onze geest moet namelijk de werkelijkheid enorm vereenvoudigen om die behaalbaar te maken. Daarnaast heeft onze geest veel ingesleten denkpatronen die niet kloppen. Daardoor maken we heel veel denkfouten: we oordelen, denken zwart-wit, vullen in, doemdenken, maken dingen groter dan ze zijn, etcetera.


Gedachten loslaten doe je niet door er een gevecht mee aan te gaan. Je richt eenvoudigweg je aandacht op iets anders. Ga iets doen met al je aandacht, dan laat je geest de negatieve gedachten los. Geregeld komen negatieve gedachten eerst nog een paar keer terug, ze zijn niet meteen helemaal weg. Maar door steeds opnieuw je aandacht te richten op wat je aan het doen bent, zullen ze op den duur verdwijnen. Zo doorbreek je ook negatieve gedachtepatronen.


Tips:

- Kijk gewoon naar ze hoe ze komen en weggaan, zonder het gevoel te hebben dat je ze moet volgen.

- Zie je gedachten als mentale gebeurtenissen in plaats van als een feit. Het is verleidelijk om erover te denken als waarheid. Maar het is steeds aan jou te beslissen of het waar is en hoe je ermee om wilt gaan.

- Zet je gedachten op papier. Dan neem je wat afstand en zie je ze op een manier die niet zo emotioneel of overweldigend is.Veel gedachten horen bij een eigenschap of psychisch probleem, zoals stress, een burn-out of depressie, onzekerheid.

- Als er veel negatieve gedachten door je hoofd razen door een onprettige situatie, dan kan het helpen tegen jezelf te zeggen: alles komt en gaat. Ook deze onprettige ervaring gaat voorbij.


Leid jezelf af en ga iets doen wat goed voor je is, wat je uit deze staat haalt, zoals wandelen, sporten, iets leuks lezen, een vriend bellen. Het gaat er niet om dat je je hier beter door gaat voelen, maar om het loslaten van de gedachten. Kop op! Geloof erin! Ik doe het alvast. 🧘🏻‍♀️💪🏼

Comments


bottom of page