top of page

We zijn te veel bezig met wat anderen van ons verwachten...


We zijn al die verwachtingen van anderen ook van onszelf zijn gaan verwachten. Het is dus erg vanzelfsprekend geworden om dingen die anderen willen, te verwarren met dingen die we zelf willen. Hierdoor geven we onszelf de kans niet meer om te bedenken wat we echt willen.

Je bent eraan gewend geraakt om over je grenzen heen te gaan.

Als we in het verleden regelmatig over onze grenzen heen zijn gegaan, is er een patroon ontstaan. Als we eraan gewend zijn geraakt om over onze grenzen heen te gaan, kan het moeilijk zijn om dit patroon te doorbreken.

In het leven raken we namelijk snel gewend aan onze manier van hoe we dit leven invullen. Waarbij – vooral als we het erg druk hebben – we er nauwelijks nog aan toe komen om aan te voelen wat nu echt bij ons past.

Als je jouw eigen grenzen niet aangeeft, kan de ander geen rekening met jou houden.

Hoe duidelijker je over jezelf bent naar anderen, hoe beter andere mensen tenminste doorhebben waar jij voor staat, wat jij wilt en wat je echt leuk vindt. Dit kan de ander misschien niet altijd aan jou geven, dus word hier proactief in door je grenzen aan te geven. Als je weet wat je in je leven wilt, dan weet je ook wat je niet wilt. Hierdoor weet je dus automatisch ook wat je grenzen zijn.


Maak voor jezelf dus heel duidelijk wat je wilt en wat je grenzen zijn, want als je zelf niet weet wat jouw grenzen zijn, dan kan je deze ook niet aangeven.

Comments


bottom of page